Skip to content

Bättre!

9 november, 2010

Seth Godin har återigen skrivit ett trevligt litet inlägg. Denna gång snuddar han vid en av de större utmaningarna när det gäller gott ledarskap.

Ja, jag vet, det är ingen jättetextmängd i hans inlägg, men jag vill ändå lyfta fram det faktum att samma sak gäller när det handlar om att skapa bra reklam – alltså att det svåra inte är att få sitt team att arbeta mer eller fortare, utan att arbeta bättre. Seth konstaterar att:

”Better is trickier than more because people have trouble visualizing themselves doing better.”

Hur deppigt är inte det på en skala? Så helt plötsligt befinner sig reklamköparen/-skaparen plötsligt i rollen som personlig coach och innovationsmotor, vilket sällan brukar ingå i jobbriefen. Ett enkelt sätt att lätta på en del av denna börda av existentiell natur är att underlätta arbetet med bra stöd och beslutsunderlag. För när man har en karta och en riktning är det lättare att nå sitt mål och dessutom kunna övertyga sitt team om att den väg man har valt är den rätta.

Du håller säkert med om att kartor ska vara tillförlitliga och hållas ständigt à jour. Lika viktigt är också att de innehåller exakt de landmärken och hållpunkter som behövs för att navigera rätt (alltså varken en världsatlas eller den handritade vägbeskrivningen till kräftskivan). Så när du står där med plånboken framme och ska köpa på dig ett stycke reklam, ta dig då tid att skaffa bra beslutsstöd baserat på sanna insikter om sådant som är relevant för just dig. Det är väl investerade minuter.

PS. Här är ett till litet mesainlägg (kan man säga så?) om att det är kärvt att vara CMO om man är illa förberedd.

Annonser

From → Allmänt

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: